میخوای بهترین ایدهها برای بلاگر شدن رو بدونی؟ اصلا میخوای بدونی چطور بهترین ایده رو برای خودت انتخاب کنی که انگیزه کم نیاری؟
توی این مقاله سعی کردم هر چی برای بلاگر شدن از ابتدا و نقطه شروع نیازه رو بگم. پس تا انتهای مقاله و مطالعه کامل ایده های بلاگری با من همراه باش. ❤️😊
فهرست مطالب
بلاگری چیست و بلاگر کیست؟
ازآنجاییکه به دنبال ایده بلاگری هستید و قصد دارید این شغل آزاد و جذاب را برای خودتان انتخاب کنید، پس بهتر است اول به یک تعریف و زبان مشترک برسیم چون بسیاری از افراد تفاوت بین بلاگر و اینفلوئنسر را نمیدانند.
اما بلاگر کیست؟ به چه کسی بلاگر میگویند؟
بلاگر فردی است که در یک حوزه تخصصی بهصورت مرتب محتوا تولید میکند و فعالیت دارد؛ بهعنوانمثال حوزه بلاگری در حوزههای آشپزی، سفر، خانهداری، آرایشگری و… نمونههایی از پیجهای بلاگری هستند.
تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر چیست؟
بسیاری فکر میکنند بلاگر همان اینفلوئنسر است، اما این تفکری اشتباه است. در ادامه بهصورت ساده تفاوت اینفلوئنسر و بلاگر را بیان میکنم.
بلاگر:
- یک بلاگر لزوما دارای تعداد زیادی فالوور نیست.
- بلاگر با تکیه بر مهارت یا علاقه خود به تولید محتوای تخصصی و اغلب آموزشی میپردازد و از این طریق به مرور رشد میکند و دیده میشود.
- هنگامیکه یک بلاگر قصد معرفی محصولی را دارد، زمانی را صرف تحقیق، بررسی و معرفی محصول میکند و عموما به معرفی محصولات حوزه تخصصی خود میپردازد.
اگر بخواهم یک نمونه پیج بلاگری معرفی کنم میتوانم به پیج سفر با مریم Travel With Maryam اشاره کنم که از علاقه خود یعنی سفر، بهصورت روزانه و مرتب تولید محتوا میکند.
اینفلوئنسر:
اینفلوئنسر (Influencer) یک واژه انگلیسی به معنای «تأثیرگذار» است که از کلمه Influence به معنای «نفوذ» یا «تأثیر» میآید.
درواقع به افرادی اینفلوئنسر میگویند که توانایی این را دارند افراد زیادی را تحت تأثیر قرار دهند. بهعنوانمثال اگر دقت کرده باشید برخی از خوانندگان معروف پس از انتشار یک موسیقی، نگرش و یا حتی لحن و نوع صحبت کردن قشر خاصی از نوجوانان یا جوانان را تغییر و تحت تأثیر قرار میدهند.
- معمولا اینفلوئنسرها تولید محتوای تخصصی (با جنبه آموزشی) انجام نمیدهند و بهواسطه جایگاهی که در دنیای واقعی دارند در شبکههای اجتماعی نیز معروف شدهاند.
- معمولا تعداد دنبال کنندگان اینفلوئنسرها بیشتر از فالوورهای بلاگرهاست.
- علیرغم بلاگرها که عموما در زمینه تخصصی خود به معرفی محصول میپردازند، اینفلوئنسرها معمولا چنین محدودیتی برای خود قائل نیستند. (مگر اینفلوئنسر هم تخصصی رشد کرده باشد که در ادامه بیشتر توضیح میدم)
- تبلیغاتی که توسط اینفلوئنسرها انجام میشود، معمولا بازدهی بیشتری دارد و به همین دلیل برندهای بسیار بزرگ با اینفلوئنسرها همکاری میکنند.
افرادی مانند کریستیانو رونالدو (480 میلیون فالوور در حال حاضر)، لیونل مسی (360 میلیون فالوور) و دیگر ورزشکاران، هنرپیشهها، خوانندگان، بازیگران و کارآفرینان معروف در دسته اینفلوئنسرها هستند.
تصور کنید اگر تبلیغات یک برند توسط کریستانو رونالدو انجام شود تا چه حد در سطح جهان میپیچد و معروف میشود. پس سطح اثرگذاری اینفلوئنسرها بسیار بالاست، به همین دلیل شاخهای در دیجیتال مارکتینگ تحت عنوان اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer marketing) داریم.
البته به خاطر داشته باشید که یک بلاگر میتواند بهتدریج تبدیل به اینفلوئنسر شود، بهعنوانمثال پیج خانم رئیس (razie.ladyboss) بهتدریج از آموزش اعتمادبهنفس به بانوان حدود 2 میلیون فالوور جذب کرده و اکنون به یک فرد تاثیرگذار روی جامعه بانوان تبدیل شده است و فراموش نکنید که ما انواع مختلفی اینفلوئنسر مانند میکرو اینفلوئنسر داریم که در مقاله اینفلوئنسر مارکتینگ کامل به آنها پرداختهام.
حالا که کامل متوجه تفاوت میان بلاگرها و اینفلوئنسرها شدید، برویم تا ببینم آیا بلاگری و ایده های بلاگری که در ادامه میگوییم فقط محدود به اینستاگرام است یا خیر.
آیا بلاگری فقط محدود به اینستاگرام است؟
شاید جالب باشد بدانید که علیرغم اینکه اغلب افراد تصور میکنند بلاگری یعنی فقط راهاندازی پیج در اینستاگرام، اما اینگونه نیست.
قبل از حضور گسترده شبکههای اجتماعی، وبلاگ نویسی در سطح سایتها رایج بود. هماکنون نیز بسیاری از سایتها هستند که بهصورت تخصصی در یک زمینه به تولید محتوا میپردازند.
حتی شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از بلاگرهای هوشمند اینستاگرامی نیز یک سایت دارند، چونکه اینستاگرام هر زمان اراده کند میتواند صفحه شما را ببندد و یا با اجرای طرح صیانت با محدودیتهایی مواجه شود، اما سایتی که تحت مالکیت شما باشد را هیچ فرد و سازمانی نمیتواند از شما بگیرد.
همچنین از طرف دیگر قدرت گوگل را اصلاً نباید دستکم گرفت. گوگل بزرگترین سایت و موتور جستجوی جهان است و روزانه میلیاردها جستجو در آن انجام میشود و فقط در صورتی میتوانید شانس دیده شدن در نتایج جستجوی گوگل را داشته باشید که یک سایت راهاندازی کنید.
البته برای حضور در نتایج گوگل باید به خوبی به دانش سئو مسلط باشید، همانگونه که برای دیده شدن در اینستاگرام باید اینستاگرام مارکتینگ را یاد بگیرید.
بهترین کار این است که فالوورهای اینستاگرامی خود را تشویق و ترغیب کنید تا در سایت شما عضو شوند و اینگونه ایمیل و شماره تلفن آنها را داشته باشید تا همواره بتوانید ارتباط خود را با آنها حفظ کنید حتی در صورت بسته شدن اینستاگرام.
دوستان عزیزم، راهنماییها که در اینجا صورت میگیرد را لطفاً جدی بگیرید چون شخصاً از این موارد آسیبدیدهام. یکی از نمونهها زمانی بود که اکثر ایرانیان در فیس بوک حضور داشتند و صفحهای با 15 هزار فالوور داشتم که متأسفانه برای آن سایت راهاندازی نکرده بودم. پس از آمدن اینستاگرام و هجوم یکباره ایرانیان به اینستاگرام، فیس بوک خالی از مخاطبان ایرانی شد و متأسفانه زحمات چندین سالهام کاملاً و مطلقاً بر باد رفت.
اگر همان زمان یک سایت داشتم و کاربران را مدام به سایت هدایت میکردم تا برای دریافت جدیدترین مطالب عضو خبرنامه سایت شوند، قطعا بعد از مهاجرت ایرانیان از فیس بوک به اینستاگرام دچار چالش نمیشدم و همواره کاربران و فروش خود را داشتم.
پس اکنونکه در قدم اول، یعنی به دنبال ایده پیج بلاگری هستید، به خاطر داشته باشید که پس از انتخاب ایده برای بلاگر شدن و راهاندازی پیج، حتماً در چشمانداز خود راهاندازی سایت و یادگیری سئو را نیز مدنظر داشته باشید.
از طرفی قبل از ایجاد پیج اینستاگرام هم حتما تولید محتوا برای اینستاگرام و بازاریابی در اینستاگرام را یاد بگیرید تا زمان از دست ندهید. در این زمینهها آموزشهای مختلفی را میتوانید در میهن لرن پیدا کنید.
چگونه ایده مناسب شخصیت خود برای بلاگر شدن پیدا کنیم؟
ازآنجاییکه حدود 15 سال تجربه در انواع بخشهای دیجیتال مارکتینگ و کسبوکار اینترنتی، میدانم که ریشه ورود به هر کاری «انتخاب» درست است، از شما میخواهم قبل از مشاهده ایدههای بلاگری، این بخش را بخوانید و به خوبی درک کنید؛ چراکه انتخاب اشتباه موضوع فعالیت که با رسالت و شخصیت شما سازگار نیست، میتواند باعث شود در طول مسیر کم بیاورید.
حقیقت این است که بلاگری مسیر پر چالشی است. باید الگوریتم اینستاگرام، جامعه هدف و ذائقه محتوایی مخاطبان خود را به خوبی بشناسید و بهصورت مرتب و منظم روزانه محتوایی برای استوری و پست تولید کنید و در فضای پررقابت اینستاگرام سعی کنید، دیده شوید.
با آموزش صحیح، قطعا بخش زیادی از مسیر را میروید. اما یک موضوع میتواند مانع پیشرفتتان شود و انگیزه است.
اگر انگیزه و هدف داشته باشید میتوانید بر هر چالش و مانعی غلبه کنید، اما خدا نکند جایی انگیزهتان به آخر برسد؛ بهراحتی بیحوصله میشوید و دست از تولید محتوا و فعالیت میکشید.
ازنظر من تنها زمانی قادر به ادامه خواهید بود که ایدهای برای بلاگری انتخاب کنید که با رسالت شما در زندگی همراستا هست و به آن علاقه دارید.
این مقوله بسیار گسترده است و در صورت نیاز شما عزیزان سعی میکنم در مقالهای مفصل به آن بپردازم. اما برای افرادی که به این مبحث علاقه دارند و میخواهند با رسالت خود در زندگی آشنا شوند، پیشنهاد میکنم کتاب ژاپنی ایکیگای را مطالعه کنند. این کتاب بینظیر است و آرامشی عمیق به شما خواهد داد.
بعد از مطالعه این کتاب، انتخاب موضوع برای بلاگر شدن مطمئنا برایتان راحتتر و بهتر خواهد بود.
فراموش نکنید که شغلتان بسیار روی زندگی و شخصیتتان اثرگذار خواهد بود، پس در انتخاب آن نهایت دقت را لحاظ کنید.
معرفی ایده برای بلاگر شدن
در ادامه بیش از +20 ایده برای پیج بلاگری معرفی میشود که بر اساس آنچه در بخش قبل گفته شد میتوانید هر ایدهای که به شخصیت و رسالت شما نزدیکتر است را انتخاب کنید و بلاگری را شروع کنید.
این ایدهها بهترین ایده های بلاگری در اینستاگرام هستند که در حال حاضر مخاطبان فعالی دارند، حوزهای که مخاطب فعال دارد، یعنی جای رشد و پیشرفت در آن بسیار است.
بلاگر آشپزی
یکی از حوزههای بسیار پرمخاطب برای بلاگری در اینستاگرام، حوزه آشپزی است.
واقعا عظمت این حوزه را نمیتوان در قالب کلمات توصیف کرد. حوزهای بسیار پررونق و پرطرفدار هست.
برای اینکه تبدیل به یک بلاگر حوزه آشپزی شوید باید ترکیبی از دانش و ذوق و سلیقه در تولید محتوا و آشپزی را داشته باشید. چراکه اکثر مخاطبان شما خانمها هستند و به جزئیات توجه فراوان دارند.
فود بلاگر (تستر غذا)
یکی از حوزههای نسبتا آسان برای بلاگری که مخاطب زیادی هم دارد، فود بلاگری هست.
فود بلاگرها عموما غذاهای رستورانهای مختلف را تست و آنها را به دیگران معرفی میکنند تا خیالتان راحت شود جایی که برای تهیه غذا میروید عالی هست.
اگر یک فود بلاگر پرطرفدار شوید، رستورانها و سفره خانههای بسیاری تمنای همکاری با شما را خواهند داشت و درآمد زیادی میتوانید از معرفی و تبلیغات رستورانها کسب کنید.
بیوتی بلاگر
همانطور که میدانید لوازمآرایشی ازجمله پرفروشترین کالاهای موجود در بازار هستند. وظیفه یک بیوتی بلاگر این است که به معرفی بهترین لوازمآرایشی و بهداشتی بپردازد که برای مو و پوست مناسب هست.
صدف بیوتی ازجمله معروفترین بیوتی بلاگر هاست که امروزه میتوان بهعنوان یک اینفلوئنسر درزمینه آرایشی و بهداشتی از او نام برد.
لایف استایل بلاگر
اگر احساس میکنید سبک زندگی جذابی از هر نظر دارید، میتوانید آن را پیج لایف استایل خود به اشتراک بگذارید.
بهعنوانمثال اگر یک مدیر هستید، میتوانید زندگی یک مدیر را در اینستاگرام نشان دهید و نکاتی در این زمینه ارائه دهید. اگر خانهداری خوشذوق و باسلیقه هستید، میتوانید روزمرگیهای خود را به نمایش بگذارید.
لایف استایل حوزه گستردهای دارد. هم میتواند بهصورت تخصصی باشد و هم کلی. اینجا نیاز به خلاقیت شخصی دارید، باید ببینید در چه زمینهای از زندگی کمی متفاوتتر و بهتر از دیگران هستید. سپس در آن زمینه شروع به محتوا کنید. دیدن سبک زندگی شما برای دیگران جالب و جذاب خواهد بود، خصوصا اگر با نکات آموزشی همراه باشد.
بلاگری بازارهای مالی
اقتصاد و بازارهای مالی مانند ارز دیجیتال و بورس هم ازجمله موارد مهم در زندگی اغلب افراد هستند، خصوصا در سه سال گذشته که این موارد بیشتر از قبل در کشورمان مطرح شد.
افرادی که بهصورت تخصصی درزمینه بورس، ارز دیجیتال، تحلیل تکنیکال و فاندامنتال بلاگری میکنند، پیجهای بسیار پرمخاطبی دارند.
اگر یک تحلیلگر حرفهای بازارهای مالی باشید فقط با به اشتراک گذاشتن تحلیل روزانه از وضعیت بازار و ارائه نکات آموزشی، میتوانید مخاطبان زیادی را به سمت خود جذب کنید.
جمعبندی
ایدههایی که برای بلاگر شدن در این پست معرفی شد، گلچین بهترین و پرمخاطبترین حوزههای بلاگری که در حال حاضر در اینستاگرام وجود دارند هست.
ازآنجاییکه این موضوعات بلاگری بسیار پرمخاطب هستند، ورود به هرکدام میتواند برایتان سود ساز باشد.
اما نکتهای که در انتخاب ایده بلاگری باید به آن دقت کنید این است که حتماً وارد حوزهای شوید که در آن تخصص دارید و یا به آن علاقهمند هستید و در راستای هدف و رسالت زندگیتان است.
ازآنجاییکه هدفم صرفاً نوشتن یک مقاله سطحی نیست، به همین دلیل در بخش مربوطه زیاد روی این موضوع تأکید داشتم، اگر آن را نخوانید پیشنهاد میکنم مجدد به ابتدای مقاله بروید و کامل مواردی بیانشده را مطالعه کنید.
در کنار انتخاب موضوعاتی همراستا با رسالت شخصیتان در زندگی و شروع فعالیت بلاگری، نیاز است مهارتهایی مثل تولید محتوا با گوشی، اینستاگرام مارکتینگ را بیاموزید تا بتوانید در اینستاگرام رشد کنید و دیده شوید.
حتی بیان شد که بلاگرها و پیجهای هوشمند، اغلب برای خود سایت دارند و از طریق گوگل هم دیده میشوند و فروش ایجاد میکنند. شاید برایتان جالب باشد بدانید که برخی از سایتهای آرایشی و بهداشتی را میشناسم که فقط از طریق همکاری در فروش بیش از 40 الی 50 میلیون در ماه درآمد دارند! پس قدرت گوگل و سئو را دستکم نگیرید.
برای کسب مهارت درزمینههای مذکور، آموزشهای مختلفی در سایت میهن لرن ارائه شده است که میتوانید از آنها بهره گیرید.
در ادامه پیشنهاد میکنم ایده های کسب درآمد از اینستاگرام را هم مطالعه کنید تا دامنه ایده پردازیتان برای ایجاد کسب و کار اینستاگرامی وسعت یابد.
هرگونه سوال و یا راهنمایی نیاز داشتید، لطفا در نظرات همین پست بپرسید، باکمال میل در خدمتم. ❤️
ایده های خوبی برای بلاگری بود ممنونم
سلام و درود
خوشحالم مورد پسندتون بوده.
موفق و پیروز باشید